×
Home Nieuws Livescore

FC Porto-trainer verdedigt terugkeer zoon in creatieve transferdeal

FC Porto-trainer verdedigt terugkeer zoon in creatieve transferdeal
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 09:16 uur

De trainer van FC Porto, Sergio Conceição, heeft zich moeten verantwoorden voor de opmerkelijke terugkeer van zijn zoon, Francisco Conceição. De twintigjarige rechtsbuiten wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax, waar hij vorig jaar voor vijf miljoen euro werd gekocht maar niet kon schitteren in de Johan Cruijff Arena. De beslissing om hem terug te halen naar FC Porto heeft echter voor de nodige opschudding gezorgd in Portugal.

Sergio Conceição, die zelf een legende is bij FC Porto, verdedigt de keuze voor zijn zoon in de Portugese media. "Veel mensen begrijpen het niet, maar Francisco kan van grote waarde zijn voor ons", aldus de trotse vader. "Zijn speelstijl, het ontregelen van de tegenstander en zijn eigenzinnigheid zijn unieke kwaliteiten. Bovendien heeft Gabriel Veron, de concurrent van Francisco, een geschiedenis van blessures. Francisco kwam gratis en is afkomstig uit onze jeugdopleiding. Als de club de clausule betaalt, is dat een positief signaal. Hij zal een belangrijke rol spelen in ons team."

FC Porto heeft de mogelijkheid om de getalenteerde dribbelaar definitief over te nemen voor een bedrag van tien miljoen euro. Ajax-directeur Sven Mislintat was graag af van het hoge salaris van Conceição, dat naar verluidt tussen de twee en drie miljoen euro ligt.