×
Home Nieuws Livescore

PSV wisselt van top naar flop in vier dagen.

PSV wisselt van top naar flop in vier dagen.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 oktober 2024 23:40 uur

PSV heeft een wisselvallige week achter de rug, waarbij de Eindhovenaren na een sterk optreden tegen Sporting CP (1-1) teleurstelden in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam (2-1). De Franse verdediger Olivier Boscagli heeft toegegeven dat het voor het team lastig kan zijn om te schakelen tussen de intensiteit van de Champions League en de competitie in eigen land.

Na een knappe prestatie in de Europese wedstrijd tegen Sporting CP, waar PSV een gelijkspel wist te behalen, leek het erop dat de ploeg van Roger Schmidt op de goede weg was. Echter, tegen Sparta Rotterdam kon PSV niet dezelfde vorm laten zien en leed het een nederlaag. Boscagli, die een belangrijke rol speelt in de defensie van PSV, erkent dat het team moeite heeft met het omschakelen tussen de verschillende competities.

Het is een bekend fenomeen voor clubs die zowel op nationaal als internationaal niveau actief zijn: de overgang van de ene naar de andere competitie kan lastig zijn. PSV zal nu moeten leren om consistent te presteren, ongeacht tegen welke tegenstander ze spelen. Met de ervaring en kwaliteit in de selectie moet het mogelijk zijn voor de Eindhovenaren om deze uitdaging aan te gaan en te blijven strijden om de prijzen in zowel de Champions League als de Eredivisie.