×
Home Nieuws Livescore

Kees van Wonderen nieuwe trainer bij Schalke 04

Kees van Wonderen nieuwe trainer bij Schalke 04
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 oktober 2024 21:24 uur

Voormalig voetballer en ervaren trainer Kees van Wonderen keert terug naar het trainersvak. Na zijn vertrek bij sc Heerenveen aan het einde van vorig seizoen, staat de 55-jarige Nederlander op het punt om de leiding te nemen bij Schalke 04. Duitse media melden dat Van Wonderen de nieuwe hoofdtrainer wordt van de club die uitkomt in de 2. Bundesliga.

Van Wonderen heeft een rijke geschiedenis in het Nederlandse voetbal. Als speler maakte hij indruk bij clubs als Feyenoord en NAC Breda. Na zijn actieve carrière maakte hij de overstap naar het trainerschap en was hij onder meer assistent-trainer bij het Nederlands elftal onder bondscoach Ronald Koeman.

De aanstelling van Van Wonderen bij Schalke 04 markeert een nieuwe uitdaging in zijn carrière. De club uit Gelsenkirchen, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga, hoopt met de ervaren coach de weg omhoog in te zetten en terug te keren op het hoogste niveau van het Duitse voetbal. Van Wonderen staat bekend om zijn tactisch inzicht en zijn vermogen om spelers te motiveren, eigenschappen die goed van pas zullen komen bij het herstructureren van Schalke 04.