×
Home Nieuws Livescore

Scheids stopt NAC - NEC na muntincident in stadion

Scheids stopt NAC - NEC na muntincident in stadion
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 oktober 2024 21:08 uur

Het duel tussen NAC Breda en NEC kende zaterdagavond een opmerkelijke wending toen scheidsrechter Ingmar Oostrom besloot om de wedstrijd tijdelijk te staken. Dit gebeurde een kwartier voor het laatste fluitsignaal, nadat er vanuit het publiek een muntstuk richting het veld werd gegooid. Oostrom nam geen enkel risico en leidde zowel de spelers als de staf naar de kleedkamers om de situatie te beoordelen.

De actie van de scheidsrechter zorgde voor verbazing en discussie onder de supporters en de spelers op het veld. Het is niet vaak voorgekomen dat een wedstrijd in het Nederlandse voetbal vanwege een dergelijk incident werd stilgelegd. De autoriteiten zijn direct in actie gekomen om de dader van de actie op te sporen en passende maatregelen te nemen.

Na een korte onderbreking werd de wedstrijd tussen NAC Breda en NEC hervat, nadat de rust was wedergekeerd in het stadion. De spelers betraden opnieuw het veld en de scheidsrechter hervatte de wedstrijd met een extra scherp oog op de veiligheid van alle betrokkenen. Het incident zal ongetwijfeld nog lang napraten worden in de voetbalwereld en benadrukt het belang van respect en fair play binnen de sport.