×
Home Nieuws Livescore

Sven van Beek maakt succesvolle rentree bij Heerenveen

Sven van Beek maakt succesvolle rentree bij Heerenveen
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 08:48 uur

Na een lange periode van herstel en revalidatie maakte Sven van Beek afgelopen zaterdagavond zijn langverwachte comeback voor sc Heerenveen. De ervaren verdediger, die inmiddels 29 jaar oud is, speelde één helft mee tegen zijn voormalige club Feyenoord. Met zijn rentree hoopt hij de aandacht van de topclubs weer op zich te vestigen.

Van Beek is zich bewust van het imago dat hem achtervolgt als pechvogel. Niet alleen heeft hij te maken gehad met meerdere zware blessures, maar hij heeft ook al acht eigen doelpunten op zijn naam staan in de Eredivisie. Een record waar hij niet trots op is. "Hierdoor word ik soms ondergewaardeerd", aldus de verdediger in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik heb altijd waarde gehad voor al mijn clubs. Maar in Nederland lijkt men vaak te genieten van andermans tegenslagen en daarop voort te bouwen."

"Dat is hoe de media werken. Die artikelen zijn natuurlijk vermakelijk om te lezen en ik begrijp dat het zo werkt", vervolgt Van Beek. "Maar het heeft wel impact op een persoon. Er wordt gemakkelijk gezegd dat voetballers een goed salaris verdienen en hiermee moeten leren omgaan. Maar ook wij hebben gevoelens. Er komt een punt waarop de maat vol is."

Van Beek merkt op dat de positieve aspecten van zijn spel vaak onderbelicht blijven. Bij Heerenveen heeft hij zich ontwikkeld tot een belangrijke steunpilaar en aanvoerder. Het idee om de top van de Eredivisie te bereiken, heeft hij dan ook nog niet uit zijn hoofd gezet. "Misschien raakt er bij een van die clubs een speler geblesseerd en denken ze aan mij. Maar op dit moment voel ik me goed bij Heerenveen. Ik word hier gewaardeerd en dat geeft me rust."