×
Home Nieuws Livescore

Espanyol spelers betreden veld met honden voor Dierendag

Espanyol spelers betreden veld met honden voor Dierendag
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 oktober 2024 16:56 uur

Espanyol verraste het publiek met een hartverwarmend gebaar voorafgaand aan hun La Liga wedstrijd tegen Mallorca. In een unieke en ontroerende actie liepen de spelers van de thuisploeg het veld op, elk vergezeld door een schattige hond. Dit gebaar stond in het teken van Dierendag en had als doel de aandacht te vestigen op het probleem van zwerfhonden in Spanje.

De aanblik van de voetballers die hand in poot met hun viervoetige vrienden het veld betraden, zorgde voor een bijzonder en liefdevol moment. De supporters keken vol bewondering toe terwijl de honden vrolijk rondrenden en snuffelden op het gras. Espanyol toonde hiermee niet alleen hun sportieve kant, maar ook hun betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties.

Met deze symbolische actie hoopt Espanyol bewustwording te creëren over het grote aantal zwerfhonden dat in Spanje rondzwerft. Door op deze manier de aandacht te vestigen op het probleem, willen de spelers en de club een steentje bijdragen aan het verbeteren van de situatie voor deze dieren. Een prachtig gebaar dat laat zien dat sport en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand kunnen gaan.