×
Home Nieuws Livescore

Metamorfose bij Ajax: onbekende spelers en jeugdtalenten in de schijnwerpers

Metamorfose bij Ajax: onbekende spelers en jeugdtalenten in de schijnwerpers
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 08:32 uur

Marciano Vink en Siem de Jong zijn terughoudend in het trekken van snelle conclusies over de transferzomer van Ajax. De Amsterdamse club heeft duidelijk een andere koers gekozen dan concurrenten Feyenoord en PSV, onder leiding van directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

"Er zijn veel belangrijke spelers vertrokken en Ajax heeft daar relatief onbekende spelers voor teruggekregen", aldus Vink in een gesprek met Ajax Life. "Je zou kunnen zeggen dat er een behoorlijke transformatie heeft plaatsgevonden. Sven Mislintat heeft het op zijn eigen manier aangepakt. Hij heeft niet gekozen voor bekende namen, zoals PSV. Hoe het proces verloopt, weten wij verder niet."

Vink heeft echter hoge verwachtingen van enkele jeugdspelers van Ajax. "Ik denk dat Hato nog veel van zich zal laten horen. Ondanks alle druk en veranderingen om hem heen, blijft hij een stabiele factor in de verdediging. Dat is echt bewonderenswaardig. Iemand anders om in de gaten te houden is Silvano Vos. Hij heeft alle kwaliteiten om komend seizoen de concurrentie aan te gaan met het eerste elftal."

Ook De Jong laat zich niet meeslepen door het negatieve sentiment dat momenteel rond de club hangt. "Ajax moet altijd meedoen om de titel. En ik heb er vertrouwen in dat het goed zal komen. Supporters maken zich zorgen omdat ze de nieuwelingen niet kennen, maar Edson Álvarez en Lisandro Martínez waren ook onbekend toen ze uit Mexico en Argentinië kwamen."

De Jong erkent echter dat geduld het sleutelwoord is. "Het is een feit dat Ajax op dit moment niet staat waar het wil staan. De concurrentie heeft een stabiele zomer gehad, zo lijkt het. Maar dat is slechts een momentopname. Ik ga ervan uit dat er opnieuw aan een mooie toekomst wordt gebouwd. Maar voor nu is het afwachten en hopen."