×
Home Nieuws Livescore

Twijfels over Nagelsmann als nieuwe bondscoach Die Mannschaft

Twijfels over Nagelsmann als nieuwe bondscoach Die Mannschaft
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 08:08 uur

Het is nog geen uitgemaakte kwestie wie de nieuwe leider van het Duitse nationale voetbalteam zal worden. De Duitse voetbalbond DFB heeft het vermoeden dat de 36-jarige Julian Nagelsmann verdeeld is over deze positie, zo meldt BILD. Er blijft echter een belangrijk alternatief in de vorm van Louis van Gaal.

De DFB heeft inmiddels contact opgenomen met topfavoriet Nagelsmann om de rol over te nemen van de ontslagen Hansi Flick. Nagelsmann, voormalig trainer van Hoffenheim, RB Leipzig en Bayern München, beseft dat dit een unieke kans is met het EK in eigen land in het vooruitzicht. Hij ziet mogelijkheden om Duitsland naar zijn hand te zetten. Tegelijkertijd vraagt de jonge Nagelsmann zich af of hij al klaar is om een nationaal team te leiden.

Een tijdelijke aanstelling van Nagelsmann tot en met het EK is niet de voorkeur, zo meldt BILD. De DFB wil graag duidelijkheid voor de komende jaren, waarschijnlijk tot het WK van 2026. Bovendien ligt de kracht van Nagelsmann in het dagelijkse, tactische trainingswerk. Insiders kunnen zich daarom moeilijk voorstellen dat hij de komende jaren slechts sporadisch op het trainingsveld zal staan.

Het salaris van Nagelsmann vormt ook een obstakel. Hij staat nog tot 2026 onder contract bij Bayern München, dat hem nog twintig miljoen euro verschuldigd is. Ondertussen blijft Van Gaal een belangrijk alternatief, samen met Oliver Glasner. Ook Stefan Kuntz zou in aanmerking kunnen komen.