×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft bekritiseert wisselbeleid trainer Ajax richting Brobbey

Wim Kieft bekritiseert wisselbeleid trainer Ajax richting Brobbey
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2024 21:08 uur

Voormalig voetballer Wim Kieft heeft kritiek geuit op de manier waarop Ajax-coach Francesco Farioli omgaat met de jonge spits Brian Brobbey. Kieft is van mening dat het niet verstandig is dat Brobbey regelmatig vroegtijdig wordt gewisseld door de trainer. In zijn column voor De Telegraaf benadrukt Kieft dat het belangrijk is om jonge talenten de kans te geven om zich te ontwikkelen en te groeien in het veld.

Brobbey, die bekend staat om zijn doelpunten en fysieke kracht, heeft de aandacht getrokken van menig voetbalfan en scout. Echter, volgens Kieft kan de spits zijn volledige potentieel pas benutten als hij de kans krijgt om gedurende de hele wedstrijd te spelen en zijn stempel te drukken op het spel. De voormalige spits benadrukt dat het belangrijk is om vertrouwen te hebben in jonge spelers en hen de ruimte te geven om te groeien en te leren van hun ervaringen op het veld.

Kieft roept Farioli op om meer geduld te tonen en Brobbey de kans te geven om te schitteren in het shirt van Ajax. De oud-voetballer gelooft dat het belangrijk is om talentvolle spelers te koesteren en te begeleiden op hun weg naar succes. Het is volgens Kieft essentieel dat trainers en coaches een balans vinden tussen het beschermen van jonge talenten en hen de mogelijkheid bieden om te excelleren en te groeien in het professionele voetbal.