×
Home Nieuws Livescore

Vriendjespolitiek bij Ajax: Hoencamp in raad van commissarissen

Vriendjespolitiek bij Ajax: Hoencamp in raad van commissarissen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2024 20:32 uur

Voormalig CEO van VodafoneZiggo, Jeroen Hoencamp, staat op het punt om toe te treden tot de raad van commissarissen van Ajax, wat volgens voetbaljournalist Mike Verweij een schrijnend voorbeeld van 'vriendjespolitiek' is. Hoencamp, 58 jaar oud, bekleedde de positie van CEO bij VodafoneZiggo tot 1 mei 2024. Opvallend genoeg was hij vanuit die rol tegen het verlengen van het sponsorcontract tussen VodafoneZiggo en Ajax.

De mogelijke benoeming van Hoencamp tot de raad van commissarissen van Ajax heeft de nodige opschudding veroorzaakt binnen de voetbalwereld. Verweij benadrukt dat deze stap een duidelijk voorbeeld is van belangenverstrengeling en het bevoordelen van bekenden boven objectiviteit en professionaliteit. De kritiek op de voorgenomen aanstelling van Hoencamp lijkt dan ook niet zomaar te verstommen.

Met zijn achtergrond als voormalig CEO van een grote telecomorganisatie en zijn eerdere standpunt met betrekking tot het sponsorcontract van Ajax, roept de mogelijke rol van Hoencamp binnen de raad van commissarissen vragen op over zijn onafhankelijkheid en integriteit. Het is duidelijk dat deze ontwikkeling de gemoederen bezighoudt en de discussie over transparantie en goed bestuur in de sportwereld aanwakkert.