×
Home Nieuws Livescore

Bosz verheldert penalty-moment: Pepi aangewezen, Ramalho beslist

Bosz verheldert penalty-moment: Pepi aangewezen, Ramalho beslist
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 00:08 uur

Peter Bosz heeft na de wedstrijd tussen PSV en NEC tijdens de persconferentie zijn mening gegeven over een opmerkelijk moment in de slotfase, namelijk de penalty. Het was een verwarrende situatie, aangezien zowel Johan Bakayoko, Ricardo Pepi als Hirving Lozano de 4-0 wilden maken vanaf de stip. Gelukkig nam aanvoerder André Ramalho de beslissing.

Op het veld was er enige onduidelijkheid, omdat de vaste nemer Luuk de Jong al gewisseld was. Na de wedstrijd gaf Bosz meer opheldering tijdens de persconferentie. Hij legde uit dat Pepi de tweede keus is op de lijst, na Luuk de Jong. Normaal gesproken nemen de spitsen de penalty's, maar alleen als ze op het veld staan. In dit geval stond Pepi op het veld en de andere twee hadden dat blijkbaar niet gezien.

Bosz vond het een beetje gênant dat er een speler was die de bal niet wilde afgeven, terwijl Pepi de aangewezen persoon was. Gelukkig nam André als aanvoerder de verantwoordelijkheid en loste de situatie op. Bosz prees André voor zijn uitstekende leiderschap.