×
Home Nieuws Livescore

Jerdy Schouten mist Oranje-selectie na blessure tegen Sporting.

Jerdy Schouten mist Oranje-selectie na blessure tegen Sporting.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2024 14:48 uur

Jerdy Schouten heeft helaas pech gehad na de Champions League-wedstrijd tegen Sporting CP, zo meldt PSV-trainer Peter Bosz tijdens de persconferentie ter voorbereiding op het duel met Sparta Rotterdam. De 27-jarige middenvelder is niet in optimale conditie en zal daarom niet deel uitmaken van de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland.

De afwezigheid van Schouten in de Oranje-selectie is een tegenvaller voor zowel de speler zelf als voor bondscoach Frank de Boer. Met zijn ervaring en kwaliteiten op het middenveld had Schouten een belangrijke rol kunnen spelen in de duels tegen Hongarije en Duitsland. Zijn blessure komt dan ook op een ongelukkig moment, net voor deze cruciale interlands.

PSV zal nu moeten improviseren in de aanloop naar het duel met Sparta Rotterdam, aangezien Schouten niet beschikbaar is. Bosz zal moeten kijken naar alternatieve opties op het middenveld om het gemis van de geblesseerde speler op te vangen. Het is een uitdaging voor de trainer om een geschikte vervanger te vinden die het team kan helpen om de gewenste resultaten te behalen.

De focus ligt nu op het herstel van Jerdy Schouten, zodat hij zo snel mogelijk weer fit kan zijn en zijn team zowel bij PSV als in het Nederlands elftal kan ondersteunen. Hopelijk zal de middenvelder spoedig weer op het veld te bewonderen zijn en zijn waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het succes van zijn ploeggenoten.