×
Home Nieuws Livescore

Pascal Jansen furieus na videoscheids in Europa League duel.

Pascal Jansen furieus na videoscheids in Europa League duel.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2024 11:56 uur

Na het Europa League-duel tussen Ferencváros en Tottenham Hotspur (1-2) was Ferencváros-coach Pascal Jansen allesbehalve tevreden over de rol van de videoscheidsrechter. De wedstrijd eindigde in een nipte overwinning voor de Engelse club, maar het afgekeurde doelpunt van de thuisploeg zorgde voor de meeste ophef na afloop. Jansen sprak zijn ongenoegen uit over de beslissing van de VAR en benadrukte dat dit een cruciaal moment in de wedstrijd was.

De coach van Ferencváros bekritiseerde openlijk de videobeelden die volgens hem niet duidelijk genoeg waren om het doelpunt af te keuren. Hij betoogde dat dergelijke beslissingen het spel beïnvloeden en de emoties van de spelers en fans negatief beïnvloeden. Jansen benadrukte dat eerlijkheid en transparantie essentieel zijn in het voetbal en dat de videoscheidsrechterlijke beslissingen moeten bijdragen aan een eerlijk verloop van de wedstrijd.

De discussie rondom de videoscheidsrechter in het voetbal is al langer een onderwerp van debat en de reactie van Pascal Jansen na de wedstrijd voedt deze discussie verder. De coach benadrukte dat er meer duidelijkheid en consistentie nodig is in de beslissingen van de VAR om het vertrouwen in het systeem te behouden. Ferencváros zal de kwestie naar alle waarschijnlijkheid aankaarten bij de UEFA om hun standpunt te verduidelijken en te streven naar verbetering in het gebruik van de videoscheidsrechter in het Europese voetbal.