×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer verdedigers in aanval: Farioli verdedigt keuze

Ajax-trainer verdedigers in aanval: Farioli verdedigt keuze
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2024 08:40 uur

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft de gemoederen online flink doen oplaaien door Anton Gaaei en Owen Wijndal in te brengen tijdens de wedstrijd tegen Slavia Praag. De keuze van de coach om de twee verdedigers in de aanval te plaatsen, leidde tot de nodige kritiek op sociale media. Fans en analisten waren verrast door deze onconventionele zet en uitten hun twijfels over de tactische beslissing van Farioli.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd nam de Ajax-trainer de gelegenheid om zijn keuze toe te lichten. Farioli benadrukte dat hij geloofde in de kwaliteiten van Gaaei en Wijndal en dat hij vertrouwen had in hun vermogen om een bijdrage te leveren aan de aanval van het team. De coach wees op de veelzijdigheid van de spelers en hun bereidheid om zich aan te passen aan verschillende posities op het veld.

Hoewel de kritiek op Farioli's beslissing aanhield, bleef de trainer standvastig in zijn verdediging van de keuze om Gaaei en Wijndal in te zetten als aanvallende krachten. Hij benadrukte dat het belangrijk is om als coach soms risico's te nemen en buiten de gebaande paden te denken om tot nieuwe oplossingen te komen. Farioli hoopt dat deze gedurfde zet uiteindelijk zal bijdragen aan de ontwikkeling en groei van zijn team.