×
Home Nieuws Livescore

Slavia Praag-spits bekritiseert Ajax: 'Kwamen gras testen'

Slavia Praag-spits bekritiseert Ajax: 'Kwamen gras testen'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2024 08:16 uur

De Nederlandse voetbalclub Ajax heeft voor opschudding gezorgd tijdens hun Europa League wedstrijd tegen Slavia Praag. De spits van Slavia Praag, Tomas Chory, uitte zijn ongenoegen over de speelwijze van de Amsterdammers. Chory was duidelijk niet te spreken over de houding van Ajax tijdens het duel, waarbij hij beweerde dat de Nederlandse ploeg slechts naar Tsjechië was gekomen om 'het gras te testen'.

De opmerking van Chory zorgde voor verhitte reacties in de voetbalwereld, waarbij velen zich afvroegen of Ajax wellicht onderschat werd door de Tsjechische tegenstander. De uitspraak van de Slavia Praag-spits werpt een nieuw licht op de manier waarop Ajax wordt gezien in Europa en roept vragen op over de motivatie en intenties van de ploeg.

Ajax, een van de meest succesvolle clubs in Nederland, staat bekend om hun aanvallende speelstijl en technisch vernuft. De kritiek van Chory lijkt dan ook te wijzen op een gebrek aan respect vanuit Slavia Praag ten opzichte van de Nederlandse grootmacht. Het is duidelijk dat de opmerking van de spits voor de nodige opschudding heeft gezorgd en de rivaliteit tussen de twee clubs verder heeft aangewakkerd.

Het is nu aan Ajax om te reageren op de beschuldigingen van Chory en te laten zien dat zij niet slechts naar Tsjechië zijn gekomen om 'het gras te testen', maar om te strijden voor de overwinning. De uitspraak van de Slavia Praag-spits zal ongetwijfeld voor extra motivatie zorgen bij de Amsterdammers, die hun reputatie als topclub in Europa willen verdedigen en bewijzen dat zij meer zijn dan alleen een testteam voor het gras van hun tegenstanders.