Home Livescore

FC Barcelona vernedert Betis Sevilla met 5-0 in voetbalfeest

ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 23:16 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft FC Barcelona op sensationele wijze afgerekend met Betis Sevilla. Met een ongekend voetbalfeest en een scala aan verschillende doelpuntenmakers, eindigde de wedstrijd na negentig minuten spelen in een verpletterende 5-0 overwinning voor de Catalaanse ploeg. De absolute ster van de avond was João Félix, die schitterde in het team van trainer Xavi.

Barcelona, waar Frenkie de Jong een belangrijke rol speelde, had 25 minuten nodig om de score te openen tegen Betis. Félix, die zijn debuut maakte in de basisopstelling, tekende voor een prachtige openingstreffer. Even later was de Portugese aanvaller ook betrokken bij de 0-2, door een schitterende assist te geven op doelpuntenmaker Robert Lewandowski.

Betis had weinig in te brengen tegen de overweldigende Catalanen en wist achterin een halfuur lang stand te houden. Maar in de 62e minuut brak Ferran Torres de ban met de beslissende 3-0. De score werd uiteindelijk opgevoerd naar 5-0 door doelpunten van Raphinha en vleugelverdediger João Cancelo, tot groot genoegen van het uitzinnige thuispubliek.

Barça kan zich nu gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Aankomende dinsdag ontvangen ze het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel en spits Vincent Janssen in Spanje.