×

Maguire redt Ten Hag met gelijkspel op Old Trafford

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2024 23:24 uur

In een zenuwslopende Europa League wedstrijd wist Erik ten Hag opgelucht adem te halen, nadat zijn Ajax-collega Harry Maguire Manchester United op het nippertje redde van een pijnlijke nederlaag tegen FC Porto. Het spektakelstuk op een volgepakt Old Trafford eindigde in een adembenemende 3-3 gelijkspel, nadat United een comfortabele 2-0 voorsprong uit handen gaf. De Portugese ploeg toonde veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd, waardoor de spanning tot de laatste minuut voelbaar was.

De avond nam een dramatische wending voor Manchester United toen sterspeler Bruno Fernandes een rode kaart ontving, waardoor de thuisploeg met een man minder verder moest. Ondanks deze tegenslag bleef United strijden en slaagde Maguire erin om in blessuretijd de gelijkmaker binnen te koppen, waardoor een totale afgang werd voorkomen. Het publiek op Old Trafford werd getrakteerd op een waar spektakelstuk, waarbij de emoties hoog opliepen en de supporters op het puntje van hun stoel zaten.

Voor Erik ten Hag en zijn team betekende dit gelijkspel een opluchting, maar ook een les om tot het laatste fluitsignaal scherp te blijven. De Europa League blijft een onvoorspelbaar toernooi waarin elke seconde telt en elke beslissing cruciaal kan zijn. Met de krachtmeting tegen FC Porto nog vers in het geheugen, zal Manchester United zich moeten herpakken en streven naar consistenter spel om verder te komen in het toernooi.