×

FC Twente verrast opnieuw in Europa League met gelijkspel.

Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2024 23:16 uur

In een spannende Europese wedstrijd heeft FC Twente opnieuw laten zien dat ze niet te onderschatten zijn. Na het gelijkspel tegen Manchester United vorige week, wisten de Enschedeërs ook Fenerbahçe op een gelijkspel te houden in de Europa League. Met een eindstand van 1-1 lieten de Tukkers zien dat ze zich kunnen meten met de grote namen in het internationale voetbal.

De wedstrijd begon met veel strijd van beide kanten, waarbij FC Twente goed georganiseerd speelde en Fenerbahçe op afstand wist te houden. Het was echter de Turkse ploeg die als eerste op voorsprong kwam met een doelpunt in de eerste helft. Maar de Enschedeërs lieten zich niet uit het veld slaan en vochten terug.

In de tweede helft wist FC Twente de druk op te voeren en creëerde kansen om langszij te komen. En met nog een kwartier te spelen was het raak: de gelijkmaker viel en de Tukkers brachten de stand op 1-1. Het publiek ging uit zijn dak en de spelers vierden het doelpunt alsof ze de wedstrijd al hadden gewonnen.

Na het laatste fluitsignaal kon FC Twente trots zijn opnieuw behaalde resultaat in de Europa League. Met twee gelijke spelen tegen zulke grote clubs laten de Enschedeërs zien dat ze serieus genomen moeten worden in het internationale voetbal. De supporters kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op een knappe prestatie van hun team.