×
Home Nieuws Livescore

AZ verliest Europa League duel van Athletic Bilbao 2-0.

AZ verliest Europa League duel van Athletic Bilbao 2-0.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2024 23:08 uur

In een teleurstellende Europese avond heeft AZ de eerste uitwedstrijd in de Europa League verloren van Athletic Bilbao. De Alkmaarders slaagden er lange tijd in om stand te houden tegen de Basken, maar uiteindelijk bleek de defensie niet opgewassen tegen de kracht van Nico Williams. De jonge aanvaller was van grote invloed op het verloop van de wedstrijd door twee belangrijke assists te leveren en zo de eindstand op 2-0 te bepalen in het voordeel van Bilbao.

Ondanks een moedige strijd en enkele veelbelovende aanvallen slaagde AZ er niet in om de Spaanse verdediging te doorbreken. De ploeg uit Alkmaar zal met gemengde gevoelens terugkijken op deze wedstrijd, waarin ze weliswaar goed weerstand boden, maar uiteindelijk toch met lege handen stonden. De nederlaag tegen Athletic Bilbao zal dienen als een leerzame ervaring voor de jonge spelers van AZ, die zich nu zullen moeten herpakken in de volgende Europese duels.

Trainer Pascal Jansen zal ongetwijfeld de nodige lessen trekken uit deze wedstrijd en zijn team voorbereiden op de volgende uitdagingen in de Europa League. Met nog enkele belangrijke wedstrijden te gaan in de groepsfase, zal AZ alles op alles moeten zetten om zich te herstellen en alsnog een plek in de knock-outfase veilig te stellen. De supporters hopen op een sterke reactie van de ploeg in de komende duels, waarin zij hun veerkracht en vechtlust kunnen tonen.