×
Home Nieuws Livescore

Ajax knokt zich naar gelijkspel in Europa League duel

Ajax knokt zich naar gelijkspel in Europa League duel
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2024 20:56 uur

Ajax heeft donderdagavond een zwaarbevochten gelijkspel behaald in het Europa League-duel tegen Slavia Praag. Ondanks het ontbreken van enkele belangrijke spelers, slaagde de ploeg van trainer Francesco Farioli erin om een punt veilig te stellen. Het gemis van deze vaste waardes was duidelijk voelbaar, waardoor Ajax voornamelijk moest verdedigen en overleven gedurende de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

De Amsterdamse club kende een veelbelovende start van de wedstrijd, maar slaagde er niet in om dit momentum vast te houden. Slavia Praag zette Ajax onder druk en dwong de ploeg tot verdedigend spel. Ondanks de moeilijkheden slaagde Ajax erin om stand te houden en een tegendoelpunt te voorkomen. De gelijkmaker van Ajax kwam voort uit een knappe individuele actie, waardoor de ploeg alsnog een punt kon bijschrijven.

Trainer Farioli zal ongetwijfeld tevreden zijn met het resultaat, gezien de omstandigheden waaronder zijn team moest spelen. Het gelijkspel tegen Slavia Praag toont de veerkracht en vechtlust van Ajax, ondanks het gemis van enkele sleutelspelers. De ploeg zal nu moeten focussen op het herstellen van de geblesseerde spelers en zich voorbereiden op de volgende uitdaging in de Europa League.