×
Home Nieuws Livescore

Club Brugge wint, fans misdragen zich met Hitlergroet

Club Brugge wint, fans misdragen zich met Hitlergroet
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2024 15:16 uur

Club Brugge behaalde gisteren een belangrijke overwinning van 0-1 tegen Sturm Graz tijdens de tweede speeldag van de Champions League. Ondanks de sportieve prestatie van de ploeg, werd de avond overschaduwd door enkele fans die zich misdroegen in het uitvak van Club Brugge. Op beelden was te zien hoe een aantal Brugse supporters de beruchte Kühnen-groet uitbrachten, een verontrustende variant van de Hitlergroet.

De beelden van de fans die de omstreden groet brachten, zorgden voor verontwaardiging en afkeuring binnen en buiten de voetbalwereld. Club Brugge heeft in een verklaring laten weten dat ze deze vorm van gedrag streng veroordelen en dat er passende maatregelen zullen worden genomen tegen de betrokken supporters. De club benadrukte dat dergelijke acties niet getolereerd worden en dat ze zich distantieert van elke vorm van haat en discriminatie.

De incidenten in het uitvak van Club Brugge benadrukken de noodzaak van het aanpakken van racisme en haat in het voetbal. De sport moet een plek zijn waar iedereen welkom is en waar respect en fair play centraal staan. Het is belangrijk dat clubs, supporters en autoriteiten samenwerken om dergelijke incidenten te voorkomen en streng op te treden tegen elke vorm van discriminatie en intolerantie.