Home Livescore

RKC Waalwijk doorbreekt nul met knappe overwinning op Vitesse

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 21:00 uur

RKC Waalwijk zet historische prestatie neer in de Eredivisie. In een spannende wedstrijd tegen Vitesse, die in het teken stond van de Airborne-herdenkingen, wisten de Brabanders met 0-1 te winnen.

Zowel Vitesse als RKC snakte naar een overwinning. Vitesse had tot nu toe slechts drie punten verzameld, terwijl RKC al zijn wedstrijden voor de interlandbreak had verloren. Vitesse droeg speciale Airborne-shirts ter herdenking van de slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog.

Vitesse begon ongelukkig aan de wedstrijd tegen RKC. Hoewel ze iets meer balbezit hadden, waren ze slordig in hun spel. In de 38e minuut moest doelman Eloy Room al een geweldige redding maken, maar een minuut later was het toch raak voor RKC. Yassin Oukili schoot van afstand prachtig raak, waardoor de stand op 0-1 kwam.

In de tweede helft kreeg Vitesse vrijwel niets voor elkaar. Na een uur spelen kreeg Million Manhoef, na ingrijpen van de VAR, ook nog een rode kaart. Het GelreDome werd steeds stiller en de sfeer verdween langzaam. Vitesse slaagde er niet in om iets te creëren, terwijl RKC in blessuretijd zelfs nog de 0-2 maakte. Hiermee behaalt RKC zijn eerste punten van het seizoen, terwijl Vitesse steken blijft op drie punten.