×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord-trainer Slot grapt over jetlag Gimenez en onthult mogelijke spits tegen Celtic

Feyenoord-trainer Slot grapt over jetlag Gimenez en onthult mogelijke spits tegen Celtic
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 20:48 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zijn ongenoegen geuit over de prestatie van Santiago Gimenez tegen sc Heerenveen. Op een humoristische toon suggereert hij dat de club de Mexicaan misschien niet uit zijn slaap had moeten houden. Daarnaast heeft hij ook gesproken over Mats Wieffer en een mogelijke vervanger voor Gimenez in de spits tegen Celtic.

Gimenez was de afgelopen interlandperiode actief met het Mexicaanse nationale team en keerde pas laat terug in Rotterdam. Volgens ESPN-verslaggever Hans Kraay junior heeft Feyenoord geprobeerd om de spits één nacht minder te laten slapen om zo zijn jetlag te verminderen. Slot bevestigt dit niet direct, maar kan wel lachen om de opmerking van Kraay. "Misschien hadden we dat beter niet kunnen doen. Hij was duidelijk niet in zijn beste vorm."

"Maar dat is ook weer een kwaliteit van hem: zelfs als hij ongelukkig is, slaagt hij er uiteindelijk toch in om een doelpunt te maken. Dit komt mede door de geweldige steun van het publiek, want na elke gemiste kans gingen ze alleen maar harder voor hem juichen. Het is prachtig dat hij dit beloont met een goal", vervolgt Slot, die ook gevraagd wordt naar Wieffer. "Ik heb hem deze week onder mijn hoede genomen. Ik vond namelijk dat hij bij het Nederlands elftal niet zo slecht speelde als men beweerde, tegen Ierland."

"We hebben allemaal gezien dat het niet de beste helft was voor het Nederlands elftal, maar zijn prestatie was eigenlijk niet zo slecht. Maar je weet hoe het gaat, als het 1-1 staat en de tweede helft beter is, krijgen de spelers die alleen de eerste helft speelden kritiek. Ik heb geprobeerd hem te vertellen dat ik het daar niet mee eens was. Bij ons heeft hij uitstekend gespeeld, zowel voor als vandaag."

Dinsdag staat de wedstrijd tegen Celtic in de Champions League op het programma. Slot kan dan niet rekenen op de geblesseerde Ayase Ueda en de geschorste Gimenez. Weet hij al wie er in de spits zal spelen? "Lingr zou een optie kunnen zijn. Misschien niet zo verfijnd in het spel, maar hij is wel een aanjager en iemand die voor het doel komt. Ik denk dat Paixão als eerste in mijn gedachten komt, maar ik denk ook dat Ivanusec het goed zou kunnen doen. Ik moet ook even kijken hoe Celtic precies speelt."