×
Home Nieuws Livescore

Verklaring voor afwezigheid Traoré en Fitz-Jim bij Ajax.

Verklaring voor afwezigheid Traoré en Fitz-Jim bij Ajax.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 2 oktober 2024 19:08 uur

Ajax zal het donderdagavond moeten stellen zonder Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim in het Europa League-duel tegen Slavia Praag. De afwezigheid van de rechtsbuiten en middenvelder is te wijten aan blessures, zo heeft teammanager Francesco Farioli onthuld. Traoré en Fitz-Jim voegen zich daarmee bij een groeiende lijst van spelers die kampen met blessureleed, waaronder ook Jordan Henderson en Wout Weghorst.

Farioli gaf aan dat Traoré en Fitz-Jim niet fit genoeg zijn om deel te nemen aan de belangrijke Europese wedstrijd. De blessures van de twee spelers komen op een ongelukkig moment voor Ajax, dat al te maken had met een aantal andere blessuregevallen in het team. De afwezigheid van Traoré zal een aderlating zijn voor de Amsterdammers, gezien zijn snelheid en doelgerichtheid in de aanval.

Met de blessures van Traoré en Fitz-Jim zal trainer Erik ten Hag moeten puzzelen om een geschikte opstelling te vinden voor het duel met Slavia Praag. De druk op de overige spelers in de selectie neemt hierdoor toe, aangezien zij zullen moeten opstaan en hun kwaliteiten moeten tonen in deze cruciale fase van het seizoen. Ajax zal alles op alles moeten zetten om ondanks de afwezigheid van enkele belangrijke spelers een goed resultaat neer te zetten in de Europa League.