×
Home Nieuws Livescore

Erik ten Hag gefrustreerd na pijnlijke thuisnederlaag Manchester United tegen Brighton

Erik ten Hag gefrustreerd na pijnlijke thuisnederlaag Manchester United tegen Brighton
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 20:40 uur

Erik ten Hag is diep teleurgesteld na de pijnlijke nederlaag van Manchester United tegen Brighton. De bezoekers wisten The Red Devils regelmatig te overklassen, wat voor veel frustratie zorgde bij de supporters op Old Trafford.

De ontevredenheid van het thuispubliek was het meest zichtbaar toen Ten Hag besloot om Rasmus Højlund, een nieuwe aanwinst van deze zomer, te vervangen door Anthony Martial. Ten Hag voerde deze wissel door toen United al met 0-2 achterstond. Een groot deel van de thuissupporters reageerde vol onbegrip op deze keuze. Højlund had juist een goede indruk gemaakt als een van de weinigen. De Deense spits leek zelfs te scoren, maar de bal was net over de achterlijn geweest.

"Rasmus kwam hier binnen met een kleine fysieke blessure en daarom moeten we voorzichtig met hem zijn," verklaarde Ten Hag na afloop voor de camera van Sky Sports. "De reactie van de fans was eigenlijk heel positief. Rasmus speelde goed en de fans omarmden hem. Helaas werd zijn doelpunt afgekeurd. Anders had het een geweldige middag voor hem geweest. Rasmus zal blijven doorgaan. Hij is een sterke persoonlijkheid. United zal zich herstellen."

De 1-3 nederlaag komt hard aan bij United en Ten Hag, vooral omdat de club momenteel in zwaar weer verkeert door alle problemen rondom Antony en Jadon Sancho. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar de verschillen waren erg klein. We speelden tegen een goede ploeg en hadden de eerste twintig minuten in handen. We creëerden kansen, maar konden niet scoren. En zij scoorden uit hun eerste aanval. We hebben het gewoon moeilijk gehad en het geluk was niet aan onze zijde. We moeten ons terugvechten, als team spelen en ons aan de afspraken houden."

Hoewel United momenteel niet lekker draait, durft Ten Hag het woord 'crisis' nog niet in de mond te nemen. "Het was gewoon niet onze dag. De tweede goal viel kort na rust, Brighton was effectief. We moeten positief blijven, samen blijven staan en terugkomen in de wedstrijd. Je leert veel van zo'n wedstrijd."