×
Home Nieuws Livescore

Bacuna spijt van kritiek op Blokzijl na verlies.

Bacuna spijt van kritiek op Blokzijl na verlies.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 2 oktober 2024 16:48 uur

Na een tumultueuze wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen heeft Leandro Bacuna spijt betuigd over zijn eerdere uitspraken met betrekking tot zijn teamgenoot Thijmen Blokzijl. Als aanvoerder van FC Groningen uitte Bacuna na de verliespartij openlijk kritiek op de jonge verdediger, wat voor de nodige opschudding zorgde binnen het team. Echter, met het voordeel van reflectie en inzicht realiseert Bacuna nu dat het beter was geweest om zijn kritiek niet publiekelijk te uiten.

De uitspraken van Bacuna na de wedstrijd tegen sc Heerenveen hebben geleid tot verdeeldheid binnen de club. De captain, die bekend staat om zijn passie en strijdlust op het veld, leek in het heetst van de strijd zijn emoties de overhand te laten nemen. Zijn kritiek op Blokzijl, die nog aan het begin van zijn carrière staat, werd niet goed ontvangen door de rest van het team en de technische staf.

Na een aantal dagen van bezinning heeft Bacuna besloten om publiekelijk zijn excuses aan te bieden aan Thijmen Blokzijl en de rest van het team. Hij erkent dat zijn uitspraken ongepast waren en dat hij beter had moeten nadenken over de impact ervan. Als ervaren speler binnen de club neemt Bacuna nu de verantwoordelijkheid om de eenheid en harmonie binnen het team te herstellen.

De situatie rondom Leandro Bacuna en Thijmen Blokzijl zal ongetwijfeld nog de nodige gesprekstof opleveren binnen FC Groningen. Het is nu aan Bacuna en zijn teamgenoten om deze episode achter zich te laten en zich volledig te focussen op de komende wedstrijden. Met de steun van de fans en de clubleiding hoopt FC Groningen de rust en stabiliteit terug te vinden en gezamenlijk te werken aan een succesvolle voortzetting van het seizoen.