×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag's Manchester United: PEC Zwolle in Engeland?

Ten Hag's Manchester United: PEC Zwolle in Engeland?
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 2 oktober 2024 15:48 uur

Het huidige Manchester United, onder leiding van Erik ten Hag, heeft de aandacht getrokken van voetbalanalist Tony Cascarino. De voormalige spits van Chelsea en Olympique Marseille, en tevens voormalig international van Ierland, heeft een opvallende vergelijking gemaakt tussen de Engelse club en PEC Zwolle. Cascarino, die jarenlang de Eredivisie op de voet heeft gevolgd, ziet overeenkomsten tussen de speelstijl en aanpak van beide teams.

Volgens Cascarino vertoont het Manchester United van Ten Hag gelijkenissen met het PEC Zwolle van weleer. Hij prijst de tactische benadering van de Nederlandse coach en de manier waarop hij zijn spelers laat spelen. De focus op aanvallend voetbal en het creëren van kansen doet denken aan de succesvolle periode van PEC Zwolle onder leiding van Ron Jans.

Met deze vergelijking werpt Cascarino een nieuw licht op de ontwikkelingen bij Manchester United. De supporters van de club zullen wellicht enthousiast zijn over de lof die hun team ontvangt van een ervaren voetbalkenner als Cascarino. Het is een interessante kijk op de speelstijl van Ten Hag en de mogelijke successen die daaruit voort kunnen komen voor de Engelse grootmacht.