×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord-spits Ueda beweert te kunnen spelen tegen Celtic, maar trainer Slot lacht het weg

Feyenoord-spits Ueda beweert te kunnen spelen tegen Celtic, maar trainer Slot lacht het weg
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 19:32 uur

Feyenoord-spits Ayase Ueda heeft naar verluidt beweerd dat hij mogelijk in actie kan komen tegen Celtic in de Champions League, zo beweert een mysterieuze bron. Deze bron, die zichzelf "De Onbekende Insider" noemt, beweert dat hij Ueda tegen het lijf liep tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Heerenveen. Opvallend genoeg reageerde trainer Arne Slot met een bulderende lach toen hem het nieuwtje werd verteld.

Na de overtuigende 6-1 overwinning op Heerenveen afgelopen zaterdag, staat Feyenoord nu voor de uitdaging om drie dagen later tegen Celtic te spelen in de Champions League. Door de schorsing van Santiago Gimenez en de blessure van Ueda, moet Slot nu op zoek naar een oplossing voor de spitspositie. Volgens De Onbekende Insider zou Ueda echter wel eens een verrassende optie kunnen zijn.

In een exclusief interview met ESPN onthulde De Onbekende Insider dat hij Ueda in De Kuip tegen het lijf liep en dat de Japanse spits perfect Engels spreekt. "Hij vertelde me dat als de coach hem nodig heeft op dinsdag, het mogelijk is dat hij in de basis start", aldus De Onbekende Insider. Een lachende Slot reageerde echter met ongeloof op het nieuws van De Onbekende Insider. "Ik lach niemand uit, maar dat is absoluut geen serieuze gedachte", verklaarde Slot. "Hij keek er heel serieus bij", voegde De Onbekende Insider eraan toe.

Slot heeft echter wel een vermoeden waarom Ueda denkt dat hij kan spelen, ondanks het feit dat de medische staf een andere mening heeft. "Er spelen vijf Japanners bij Celtic, dus voor hem is het een wedstrijd die hij ontzettend graag wil spelen", speculeerde Slot. "Ik heb hem de afgelopen week al meerdere keren gezegd: over een week spelen we, je bent er klaar voor. En dan antwoordde hij altijd: yes, I'm ready coach. Dat is ook een beetje de Japanse mentaliteit, waar ze het moeilijk vinden om 'nee' te zeggen tegen hun leidinggevende", voegde Slot eraan toe. "Maar de medische staf is heel duidelijk dat het geen enkele kans heeft. Ik denk dat ze me compleet zouden afmaken als we dit serieus zouden overwegen", besloot Slot met een knipoog.

Het blijft dus een mysterie of Ueda daadwerkelijk zal spelen tegen Celtic in de Champions League. De tijd zal het leren of deze onverwachte wending in het Feyenoord-verhaal werkelijkheid wordt.