×
Home Nieuws Livescore

Boulahrouz kritisch: Timber te veelzijdig als linksback Arsenal

Boulahrouz kritisch: Timber te veelzijdig als linksback Arsenal
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2024 21:24 uur

Voormalig Nederlands international Khalid Boulahrouz uit kritiek op de keuze van Arsenal om Jurriën Timber dit seizoen regelmatig als linksback in te zetten. Boulahrouz is van mening dat de 23-jarige verdediger te veel wordt belast door zijn veelzijdigheid op het veld. Timber, die van origine een centrale verdediger is, heeft volgens Boulahrouz moeite om zijn beste spel te laten zien wanneer hij op een andere positie speelt.

Boulahrouz, die zelf als verdediger heeft gespeeld bij clubs als Chelsea en Hamburger SV, benadrukt het belang van stabiliteit en consistentie in de ontwikkeling van een jonge speler zoals Timber. Hij gelooft dat het constant wisselen van positie de groei en zelfvertrouwen van de speler kan belemmeren. Boulahrouz pleit ervoor dat Arsenal de talentvolle Timber een vaste positie geeft waar hij zich volledig kan ontwikkelen en excelleren.

De kritiek van Boulahrouz komt op een moment dat Arsenal worstelt met wisselvallige prestaties in de competitie. De club staat momenteel op een teleurstellende positie in de ranglijst en de druk op de spelers en de technische staf neemt toe. Het is duidelijk dat de discussie over de positie van Timber een onderwerp van gesprek zal blijven binnen de club en onder de supporters. Het is aan de trainer en het management van Arsenal om te bepalen hoe zij hiermee omgaan en of zij de adviezen van Boulahrouz ter harte zullen nemen.