×
Home Nieuws Livescore

Jonge Lamare Bogarde verdedigt vroege stap naar buitenland

Jonge Lamare Bogarde verdedigt vroege stap naar buitenland
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2024 13:16 uur

De jonge Nederlandse voetballer Lamare Bogarde is van mening dat het maken van de stap naar het buitenland op jonge leeftijd geen verkeerde keuze hoeft te zijn. Bogarde, een talentvolle middenvelder, maakte zelf de sprong naar het buitenland toen hij slechts zestien jaar oud was en tekende bij Aston Villa.

Bogarde's beslissing om op zo'n jonge leeftijd naar het buitenland te gaan, heeft hem naar eigen zeggen veel gebracht. Hij heeft de kans gekregen om zich te ontwikkelen in een andere voetbalcultuur en heeft daardoor veel geleerd. De ervaring die hij heeft opgedaan bij Aston Villa heeft hem geholpen om als speler te groeien en zich verder te ontwikkelen.

De middenvelder moedigt andere jonge spelers aan om ook de stap naar het buitenland te overwegen als zij die kans krijgen. Volgens Bogarde kan het spelen in een andere competitie en het ervaren van een andere voetbalstijl een waardevolle toevoeging zijn aan de ontwikkeling van een jonge speler. Hij benadrukt echter wel het belang van goede begeleiding en ondersteuning bij zo'n grote stap op jonge leeftijd.

Met zijn positieve ervaringen als voorbeeld hoopt Lamare Bogarde andere jonge talenten te inspireren om ambitieus te zijn en kansen te grijpen, zelfs als dat betekent dat ze op jonge leeftijd de sprong naar het buitenland moeten wagen.