×
Home Nieuws Livescore

Danny Buijs kritisch op late speeltijden Fortuna Sittard

Danny Buijs kritisch op late speeltijden Fortuna Sittard
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2024 09:16 uur

Trainer Danny Buijs van FC Groningen heeft zijn frustratie geuit over de speeltijden van Fortuna Sittard in de Eredivisie. De 42-jarige coach is verontwaardigd over het feit dat de Limburgse club regelmatig op late zaterdagavonden verre uitwedstrijden moet spelen. Buijs noemt het onbegrijpelijk en vindt dat dit de competitie onnodig zwaar maakt voor Fortuna.

Volgens Buijs is het belangrijk dat alle clubs gelijke kansen krijgen en dat de speelschema's eerlijk verdeeld worden. Hij benadrukt dat het voor een club als Fortuna Sittard extra lastig kan zijn om op late tijdstippen ver te moeten reizen voor een wedstrijd. Dit kan niet alleen fysiek zwaar zijn voor de spelers, maar ook mentaal belastend voor het team als geheel.

De trainer roept de KNVB op om meer rekening te houden met de belasting van clubs bij het opstellen van de speelschema's. Hij pleit voor een eerlijke verdeling van speeltijden en locaties, zodat alle teams op gelijke wijze kunnen presteren in de Eredivisie. Buijs hoopt dat zijn kritiek leidt tot verbeteringen in de planning van wedstrijden, zodat het speelveld voor alle clubs zo eerlijk mogelijk blijft.