×
Home Nieuws Livescore

Primeur: Shona Shukrula eerste vrouwelijke scheids in betaald voetbal.

Primeur: Shona Shukrula eerste vrouwelijke scheids in betaald voetbal.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 30 september 2024 18:32 uur

Vrijdag zal een historisch moment plaatsvinden in het Nederlandse betaalde voetbal, aangezien Shona Shukrula de primeur zal hebben als eerste vrouwelijke scheidsrechter bij de mannen. De KNVB heeft aangekondigd dat de 33-jarige Alkmaarse de leiding zal hebben over de Keuken Kampioen-wedstrijd tussen TOP Oss en ADO Den Haag. Dit markeert een belangrijke stap in de diversiteit en gelijkheid binnen de Nederlandse voetbalwereld.

Shukrula heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug als scheidsrechter en heeft bewezen dat zij de kwaliteiten en het talent heeft om op het hoogste niveau te fluiten. Haar benoeming tot scheidsrechter in het betaalde mannenvoetbal is een erkenning van haar vaardigheden en professionaliteit. Het is een mijlpaal die hopelijk meer deuren zal openen voor vrouwen in de arbitrage van het voetbal.

De wedstrijd tussen TOP Oss en ADO Den Haag zal niet alleen in het teken staan van het sportieve duel op het veld, maar ook van de historische betekenis van Shukrula's aanstelling. Het is een moment om te vieren en te reflecteren op de vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van gendergelijkheid in de sport. Shukrula zal ongetwijfeld met trots en vastberadenheid haar taak als scheidsrechter vervullen en een inspiratiebron zijn voor vele jonge meiden die dromen van een carrière in de arbitrage.