×
Home Nieuws Livescore

Timber waarschuwt: overvol speelschema gevaarlijk voor profvoetballers

Timber waarschuwt: overvol speelschema gevaarlijk voor profvoetballers
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 september 2024 14:32 uur

De jonge Nederlandse profvoetballer Jurriën Timber heeft zich toegevoegd aan de groeiende groep spelers die hun bezorgdheid uiten over het overvolle speelschema. Na een lange periode van blessureleed is de verdediger eindelijk terug op het veld, maar hij benadrukt dat de overdaad aan wedstrijden een gevaar vormt voor de spelers.

Timber, die dit seizoen weer zijn kwaliteiten kan tonen na een moeilijke periode van revalidatie, uitte zijn zorgen over de fysieke en mentale belasting die het drukke schema met zich meebrengt. De Nederlandse voetballer benadrukt dat het belangrijk is om de gezondheid en het welzijn van de spelers in acht te nemen, om blessures en uitputting te voorkomen.

Met zijn opmerkingen sluit Timber zich aan bij een groeiend aantal profvoetballers die pleiten voor een herziening van het speelschema, om zo de druk op spelers te verlichten en de kans op blessures te verminderen. De discussie over de volle kalenders in het voetbal blijft voortduren, met steeds meer spelers die hun stem laten horen en aandringen op veranderingen om de sport duurzamer en gezonder te maken.