×
Home Nieuws Livescore

Vink kritisch op roulatiebeleid Ajax-trainer Farioli: negatieve invloed spel

Vink kritisch op roulatiebeleid Ajax-trainer Farioli: negatieve invloed spel
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 september 2024 01:08 uur

Voormalig Ajax-speler Marciano Vink uit zijn twijfels over het frequente rouleren van spelers bij de Amsterdamse club. Trainer Francesco Farioli voert regelmatig wisselingen door in zijn basisopstelling, maar volgens Vink heeft dit geen positieve invloed op het spel van Ajax. In een recente uitzending van het programma 'Dit was het Weekend' deelde de voetbalanalist zijn kritische kijk op de situatie.

Vink, die zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gespeeld, benadrukt het belang van stabiliteit in een team. Hij gelooft dat te veel wisselingen in de basiself het ritme en de samenwerking van de spelers kunnen verstoren. Volgens de voormalige middenvelder kan dit leiden tot inconsistentie en moeizame prestaties op het veld.

De opmerkingen van Vink komen op een moment dat Ajax wisselende resultaten boekt in zowel de nationale competitie als in Europa. Hoewel Farioli's roulatiebeleid bedoeld kan zijn om de spelers fris te houden en blessures te voorkomen, lijkt het volgens Vink niet het gewenste effect te hebben. De discussie over het rouleren van spelers zal ongetwijfeld voer zijn voor verdere debatten binnen en buiten de club.