×
Home Nieuws Livescore

ME grijpt in na confrontatie RKC-supporters en Ajax

ME grijpt in na confrontatie RKC-supporters en Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 29 september 2024 23:16 uur

Na de voetbalwedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax liep het flink uit de hand toen een grote groep RKC-supporters in conflict kwam met de Mobiele Eenheid. Ongeveer honderd relschoppers begonnen met het gooien van grote voorwerpen richting de aanwezige agenten, wat resulteerde in een gespannen situatie die escaleerde. De ME zag zich genoodzaakt om in te grijpen om de orde te herstellen.

De confrontatie tussen de supporters en de ME vond plaats buiten het stadion, waar de sfeer na de wedstrijd grimmig werd. De relschoppers vertoonden agressief gedrag en negeerden herhaaldelijke verzoeken van de politie om te kalmeren. Hierdoor escaleerde de situatie snel en moest de ME met gepaste maatregelen ingrijpen om verdere escalatie te voorkomen.

De autoriteiten zijn geschokt door het gewelddadige gedrag van de relschoppers en benadrukken dat dit soort incidenten niet getolereerd zullen worden. Er zullen passende maatregelen worden genomen om de verantwoordelijken voor hun daden ter verantwoording te roepen. De politie zal nauw samenwerken met de club en de lokale autoriteiten om de veiligheid rondom voetbalwedstrijden te waarborgen en herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.