×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer verbaasd over stug verdedigend RKC Waalwijk

Ajax-trainer verbaasd over stug verdedigend RKC Waalwijk
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 september 2024 21:08 uur

Trainer Francesco Farioli van Ajax is niet verrast door de moeizame overwinning op RKC Waalwijk. De Brabantse ploeg stond als een muur te verdedigen, waardoor zelfs topclubs als Manchester City het lastig zouden hebben om door de defensie heen te breken. Farioli benadrukte na afloop van de wedstrijd dat het nooit vanzelfsprekend is om te winnen, zeker niet in de Eredivisie waar elke tegenstander tot het uiterste gaat.

Ajax slaagde er uiteindelijk in om met een nipte overwinning huiswaarts te keren, maar de trainer was realistisch over de prestatie van zijn team. Hij prees de vastberadenheid van RKC en erkende dat zij het Ajax knap lastig hadden gemaakt. Farioli benadrukte het belang van geduld en doorzettingsvermogen in zulke wedstrijden, waarin het aankomt op het vinden van openingen in een compacte verdediging.

De Italiaanse coach weet dat zijn ploeg nog ruimte heeft voor verbetering en zal de komende trainingen gebruiken om te werken aan het doorbreken van defensief sterke tegenstanders. Ajax staat bekend om zijn aanvallende speelstijl, maar Farioli beseft dat het in de Eredivisie niet altijd gemakkelijk zal zijn om tot scoren te komen. Met zijn ervaring en tactisch inzicht zal hij zijn spelers blijven motiveren om het beste uit zichzelf te halen en te blijven strijden voor de overwinning, ongeacht de tegenstand.