×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer Farioli: "Geen risico met Rasmussen en Banel"

Ajax-trainer Farioli:
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 september 2024 19:48 uur

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft vol vertrouwen gereageerd op zijn beslissing om Christian Rasmussen en Jaydon Banel in de basisopstelling te zetten voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Ondanks hun relatief beperkte ervaring op het hoogste niveau, gelooft Farioli dat de jonge spelers de kwaliteiten hebben om te schitteren in het team. De keuze van de coach om deze talenten een kans te geven, getuigt van zijn geloof in de jeugdopleiding van Ajax en zijn bereidheid om risico's te nemen in het belang van het team.

Naast zijn beslissing over de opstelling, heeft Farioli ook een update gegeven over de blessure van sterspeler Steven Berghuis. De aanvaller kampt met een blessure die hem de afgelopen wedstrijden aan de kant heeft gehouden, maar Farioli is optimistisch over zijn herstel. De coach benadrukte het belang van Berghuis voor het team en gaf aan dat de medische staf er alles aan doet om hem zo snel mogelijk weer fit te krijgen.

Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd kijkt Ajax vol vertrouwen uit naar de komende wedstrijden. Farioli's durf om jonge talenten een kans te geven en zijn vastberadenheid om sterspelers zoals Berghuis te ondersteunen, tonen aan dat de Amsterdamse club vastbesloten is om succes te behalen dit seizoen. De fans kunnen rekenen op spannende wedstrijden en hopelijk een sterk optreden van zowel de gevestigde namen als de opkomende talenten in het team.