×
Home Nieuws Livescore

Ajax wint moeizaam van RKC dankzij gouden wissel

Ajax wint moeizaam van RKC dankzij gouden wissel
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 september 2024 18:48 uur

Ajax blijft succes boeken in zowel de Europese als nationale competities. Na een sterke vertoning tegen Besiktas wist de ploeg uit Amsterdam ook RKC Waalwijk te verslaan. Het duel op bezoek bij RKC verliep niet zonder moeite voor de Amsterdammers, maar dankzij een gouden wissel trok Ajax uiteindelijk aan het langste eind met een 0-2 overwinning.

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk begon stroef voor Ajax, waarbij de thuisploeg zich stevig verweerde tegen de aanvallen van de regerend landskampioen. Echter, met een tactische ingreep van trainer Erik ten Hag kwam er een kentering in het spel. De wissel bleek goud waard, aangezien de invaller direct impact had en Ajax op voorsprong zette.

Ondanks het moeizame verloop van de wedstrijd slaagde Ajax erin om de voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden. Met een tweede doelpunt werd de overwinning veiliggesteld en kon de ploeg met opgeheven hoofd het veld verlaten. Deze resultaten tonen aan dat Ajax over de nodige veerkracht en kwaliteit beschikt om zowel in de Eredivisie als in Europa te presteren.