×

Liverpool wint ternauwernood van Wolves: 1-3 in blessuretijd

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 15:48 uur

In een zinderend duel heeft Liverpool op het nippertje de overwinning weten te behalen tegen Wolverhampton Wanderers. Onder leiding van Jürgen Klopp kwam het team pas na de rust op gang en trokken ze uiteindelijk aan het langste eind met een eindstand van 1-3.

Het was een lastige wedstrijd voor Liverpool, vooral omdat ze het moesten stellen zonder de geschorste Virgil van Dijk. Aan de andere kant stond Cody Gakpo in de aanval, klaar om zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Echter, de start van The Reds was allesbehalve indrukwekkend en al snel incasseerden ze een tegendoelpunt. Na slechts zeven minuten wist Wolves-aanvaller Hwang Hee-chan doelman Alisson Becker te passeren na een scherpe voorzet vanaf links.

Wolves bleef druk uitoefenen en kreeg verschillende kansen om hun voorsprong te vergroten. Pas tegen het einde van de eerste helft kreeg Liverpool enige grip op de wedstrijd. Gakpo was gedurende het grootste deel van de eerste helft zelfs onzichtbaar. Na de rust veranderde het spelbeeld echter volledig en namen de bezoekers het initiatief over. Dit resulteerde in de 55e minuut in de gelijkmaker.

Een uitstekende voorzet van Mohamed Salah werd binnengetikt door Gakpo, die direct na zijn doelpunt werd gewisseld. Liverpool was dicht bij de 1-2, onder andere via Darwin Núñez, maar het leek er lange tijd niet van te komen. Toch viel het doelpunt uiteindelijk: een mooie combinatie tussen Salah en Andrew Robertson resulteerde in een doelpunt van laatstgenoemde. In blessuretijd zorgde Harvey Elliott met een schot via de binnenkant van de paal voor de 1-3, waardoor de punten mee naar Anfield gingen.

Diep in blessuretijd maakte Ryan Gravenberch zijn debuut als speler van Liverpool. Zijn optreden was echter slechts voor de statistieken. Door deze overwinning is Liverpool voorlopig koploper in de Premier League, met dertien punten. Manchester City volgt met twaalf punten en zal om 16.00 uur in actie komen tegen West Ham United.