×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag: Geen vriendschap met PL-managers, traditie vervaagt

Ten Hag: Geen vriendschap met PL-managers, traditie vervaagt
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 september 2024 17:24 uur

Trainer Erik ten Hag heeft onlangs laten weten dat hij geen nauwe vriendschappen onderhoudt met managers uit de Premier League. De Nederlandse coach, die momenteel aan het roer staat bij Ajax, geeft aan dat hoewel hij respect heeft voor zijn collega's in Engeland, hij ervoor kiest om professionele afstand te bewaren. Deze opmerking werpt een interessant licht op de dynamiek tussen trainers in het internationale voetbal, waar vriendschappen en rivaliteiten vaak hand in hand gaan.

Daarnaast heeft Ten Hag ook zijn zorgen geuit over een veranderende traditie in het Engelse voetbal, met name met betrekking tot de rol van de media. De coach merkt op dat de invloed van de pers in Engeland steeds groter wordt en dat dit ten koste gaat van bepaalde tradities binnen de sport. Het lijkt erop dat de toenemende aandacht van de media niet alleen van invloed is op de spelers en clubs, maar ook op de manier waarop trainers hun werk benaderen en relaties onderhouden.

Als een van de meest gerespecteerde coaches in het Nederlandse voetbal, blijft Erik ten Hag zijn eigen koers varen in een wereld waar vriendschappen en tradities soms onder druk staan. Zijn openhartige opmerkingen over zijn relatie met Premier League-managers en de veranderende rol van de media getuigen van een diepgaand inzicht in de complexe wereld van het internationale voetbal. Het is duidelijk dat Ten Hag niet bang is om zijn mening te geven en zijn eigen weg te volgen, zelfs als dat betekent dat hij tegen de stroom in moet roeien.