×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong ontkracht geruchten over mega-salaris Barcelona

Frenkie de Jong ontkracht geruchten over mega-salaris Barcelona
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 29 september 2024 14:32 uur

Frenkie de Jong heeft op zondag krachtig ontkend dat hij een jaarsalaris van 37,5 miljoen euro bruto verdient bij FC Barcelona. Dit nieuws kwam naar buiten nadat Diario SPORT beweerde het contract van de 27-jarige middenvelder te hebben ingezien. De Jong reageerde resoluut op deze beweringen en benadrukte dat het bedrag niet klopt.

De Nederlandse international, die in 2019 de overstap maakte van Ajax naar Barcelona, staat bekend om zijn nuchtere en bescheiden karakter. Hij benadrukte dat geld niet zijn drijfveer is en dat hij zich volledig richt op het leveren van prestaties op het veld. De Jong is een belangrijke speler voor zowel Barcelona als het Nederlands elftal en wordt geroemd om zijn technische vaardigheden en tactisch inzicht.

Diario SPORT, een Spaanse sportkrant, staat erom bekend vaak met primeurs te komen over spelerssalarissen en contractdetails. Echter, in dit geval lijkt het erop dat de berichtgeving niet juist was. De Jong heeft aangegeven dat hij zich niet wil laten afleiden door dergelijke speculaties en zich volledig wil focussen op zijn spel en het behalen van successen met zijn team.

Het is niet ongebruikelijk dat er geruchten en speculaties rondgaan over de salarissen van topvoetballers, vooral bij clubs als Barcelona. De Jong heeft laten zien dat hij zich niet laat meeslepen door deze verhalen en dat hij zijn werk ethisch en professioneel blijft benaderen. Zijn toewijding aan het spel en zijn team zijn kenmerkend voor zijn persoonlijkheid en maken hem geliefd bij zowel fans als medespelers.