×
Home Nieuws Livescore

Gravenberch mist speeltijd bij Jong Oranje, verrast Van 't Schip

Gravenberch mist speeltijd bij Jong Oranje, verrast Van 't Schip
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 14:32 uur
Laatst geüpdatet: woensdag 20 september 2023 15:24 uur

In een verrassende wending begrijpt voetbalanalist John van 't Schip totaal niet waarom Ryan Gravenberch heeft besloten om zich terug te trekken uit Jong Oranje. Van 't Schip, die tegenwoordig werkzaam is als Viaplay-analist, is van mening dat de talentvolle middenvelder van Liverpool juist speeltijd nodig heeft.

Het debuut van Gravenberch bij Liverpool staat gepland voor zaterdagmiddag, wanneer ze het opnemen tegen Wolverhampton Wanderers. Van 't Schip benadrukt echter dat Gravenberch niet geschikt is voor de positie van verdedigende middenvelder. "Op dit moment ontbreekt het hem aan de karakteristieke eigenschappen van een nummer zes. Maar als hij wordt ingezet als pendelmiddenvelder, als een nummer acht, kan hij van onschatbare waarde zijn voor het team. Maar om dat te bereiken, moet hij simpelweg speeltijd krijgen", aldus Van 't Schip tijdens zijn analyse bij Viaplay.

"Daarom begrijp ik niet waarom hij heeft afgezegd voor Jong Oranje. Die jongen moet gewoon spelen. Als hij bij Jong Oranje goede wedstrijden had gespeeld, zou hij nogmaals een visitekaartje hebben afgegeven aan trainer Jürgen Klopp", vervolgt de voormalige coach. "Zelfs als je teleurgesteld bent... Zou hij het echte Nederlands elftal hebben afgezegd? Ik denk het niet."

Met deze beslissing lijkt Gravenberch een kans te hebben gemist om zichzelf te bewijzen op internationaal niveau. Het is nu afwachten hoe Klopp zal reageren op zijn afmelding en of Gravenberch in de toekomst nog een kans zal krijgen om zich te laten zien in het Nederlands elftal.