×
Home Nieuws Livescore

Verbazing over Igor Paixão's verdedigende onoplettendheid bij NEC-Feyenoord

Verbazing over Igor Paixão's verdedigende onoplettendheid bij NEC-Feyenoord
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 29 september 2024 11:24 uur

Voormalig profvoetballers Kees Kwakman en Mario Been keken met verbazing naar een opvallend moment tijdens de wedstrijd tussen NEC en Feyenoord. Het betrof een situatie waarbij Igor Paixão, de aanvaller van NEC, bij een omschakelmoment niet snel genoeg terugliep naar zijn eigen helft, waardoor zijn directe tegenstander gevaarlijk kon worden. Dit gedrag stond in schril contrast met de discipline die onder trainer Arne Slot heerste, zo constateerden Kwakman en Been.

Kwakman en Been, die regelmatig als analisten optreden, waren kritisch over de passieve houding van Paixão in deze specifieke situatie. Ze benadrukten het belang van het snel terugverdedigen na balverlies, iets wat volgens hen onder leiding van Arne Slot bij Feyenoord altijd hoog in het vaandel stond. Het feit dat Paixão hierin naliet, viel hen duidelijk op en riep vragen op over de discipline en tactische discipline binnen het team van NEC.

De voormalige profvoetballers analyseerden verder dat dergelijke momenten cruciaal kunnen zijn in een wedstrijd en het verschil kunnen maken tussen winst en verlies. Ze benadrukten het belang van een collectieve instelling en het nakomen van afspraken binnen het team, ongeacht de individuele kwaliteiten van spelers. Kwakman en Been hopen dat deze situatie voor Paixão een leermoment zal zijn en dat hij in de toekomst alerter zal reageren op dergelijke omschakelmomenten om zijn team te ondersteunen en tegendoelpunten te voorkomen.