×
Home Nieuws Livescore

Fabio Grosso nieuwe hoop voor Olympique Lyon na dramatische seizoensstart

Fabio Grosso nieuwe hoop voor Olympique Lyon na dramatische seizoensstart
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 13:08 uur

Nieuwe wind waait door Olympique Lyon: Fabio Grosso aangesteld als trainer

Er waait een nieuwe wind door het Franse Olympique Lyon, want de club heeft een nieuwe trainer aangetrokken. Na het ontslag van Laurent Blanc was de club op zoek naar een frisse impuls en die hebben ze gevonden in de persoon van Fabio Grosso. De namen van Frank Lampard en Gennaro Gattuso werden genoemd, maar uiteindelijk viel de keuze op Grosso. Hij krijgt de taak om het dramatisch begonnen Lyon weer op de rit te krijgen.

Voor velen binnen Olympique Lyon is Grosso geen onbekende. De voormalig verdediger maakte van 2007 tot 2009 furore als de eerste Italiaan die het shirt van de Franse ploeg aantrok. Nu, op 45-jarige leeftijd, keert hij terug naar Frankrijk als trainer. Grosso heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2024 aan Lyon bindt.

Grosso staat voor een helse klus bij het kwakkelende Olympique Lyon. De club kent een dramatische seizoensstart in de Franse Ligue 1. Met slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden bungelt Lyon momenteel onderaan de competitie. Dit resulteerde mede in het ontslag van Blanc, die begin september zijn functie moest neerleggen. Zondag krijgt Grosso meteen de kans om zich te bewijzen in het duel tegen promovendus Le Havre.