×
Home Nieuws Livescore

"Jan Boskamp adviseert Ajax om Wesley Sneijder aan te trekken voor technische staf"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 17:48 uur

Jan Boskamp adviseert Ajax om Wesley Sneijder zo snel mogelijk aan te trekken. De voormalige recordinternational wordt overwogen voor een rol in de technische staf van trainer Maurice Steijn.

Boskamp en Sneijder werkten afgelopen seizoen regelmatig samen als analisten, maar het is onzeker of dit zal voortduren. In een interview met Veronica Offside zei Boskamp: "We hebben een geweldige groep. We moeten afwachten wat Wes gaat doen, ik weet niet of hij naar zijn club gaat. Persoonlijk hoop ik dat hij naar Ajax gaat, hij heeft zoveel voetbalkennis."

De mogelijke terugkeer van Sneijder heeft veel reacties opgeroepen, maar de voormalige middenvelder heeft inmiddels de vrede gesloten met de harde kern van Ajax. Boskamp benadrukte: "Sommige supporters hebben geklaagd, maar hij is gewoon een echte Ajacied. Net zoals ik een Feyenoorder ben, is hij een Ajacied. Maar als het team slecht speelt, zal hij dat ook zeggen, en dat wordt niet altijd gewaardeerd."

Boskamp is ervan overtuigd dat Sneijder veel kan bijdragen aan de technische staf van Ajax. "Hij heeft volgens mij 150 interlands gespeeld (134 keer, red.). En zijn uitstraling is enorm, als hij iets zegt op tv staat het de volgende dag in de kranten. Iedereen hangt aan zijn lippen. Hij is echt een geweldige vent."