×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord-talenten maken droomdebuut in hoofdmacht: een groot compliment!

Feyenoord-talenten maken droomdebuut in hoofdmacht: een groot compliment!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 12:32 uur

Feyenoord verheugt zich enorm over de primeurs van Leo Sauer en Gjivachi Zechiël in het huidige seizoen bij het eerste team. Dit wordt gezien als een groot compliment voor de opleiding van de Rotterdammers. De talenten worden serieus genomen door Arne Slot en dit wordt met veel vreugde ontvangen in de academie.

Hoofd jeugdopleiding Rini Coolen vertelt aan de NOS: "Wij geloven dat spelers zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan een hogere weerstand wanneer ze de overstap maken naar Feyenoord 1. We streven ernaar om zoveel mogelijk spelers naar het eerste elftal te brengen. Dit gaat echter met ups en downs. Één of twee spelers per jaar is fantastisch. De spelers die recentelijk zijn doorgebroken in het eerste elftal hebben allemaal een oprecht Feyenoord-hart."

Eén van deze spelers is de zeventienjarige Leo Sauer. De aanvaller uit Slowakije werd in 2021 toegevoegd aan de opleiding en maakte onlangs zijn debuut. Jeugdtrainer Melvin Boel zegt: "Leo is een natuurtalent. Ondanks zijn jonge leeftijd kreeg hij de voorkeur boven oudere spelers toen hij bij Feyenoord onder 21 kwam. Hij is leergierig, heeft uitstekende fysieke capaciteiten en technisch gezien is hij een speler waar de supporters voor naar het stadion komen."

De tweede debutant was Zechiël. Hij was erg geëmotioneerd tijdens zijn eerste wedstrijd in het eerste team van Rotterdam. "Het is een droom om Feyenoord 1 te bereiken. Wanneer dit na een lange weg vol positieve en negatieve momenten lukt, volgt er een enorme ontlading. Gjivai had een duidelijk doel voor ogen en heeft dit bereikt door hard te werken en serieus te zijn in zijn aanpak."