×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen verbaasd: Ajax niet achter Wim Jonk aan.

Valentijn Driessen verbaasd: Ajax niet achter Wim Jonk aan.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 september 2024 23:16 uur

Voormalig topmiddenvelder Wim Jonk, die momenteel de nieuwe rechterhand van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal is, had volgens Valentijn Driessen een mooie toevoeging kunnen zijn voor Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf uit zijn verbazing over het feit dat de Amsterdamse club niet heeft geprobeerd om Jonk terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA.

Jonk, die een indrukwekkende carrière als speler achter de rug heeft, wordt geroemd om zijn voetbalkennis en inzicht. Zijn rol als assistent-bondscoach van Oranje laat zien dat hij een waardevolle toevoeging is voor een technische staf. Driessen is van mening dat Jonk ook bij Ajax van grote waarde had kunnen zijn, gezien zijn ervaring en expertise.

Met zijn visie op het voetbal en zijn achtergrond als voormalig topvoetballer had Jonk volgens Driessen zeker niet misstaan in de technische staf van Ajax. De mogelijkheid om zijn kennis en ervaring te delen met de spelers en staf van de club had Ajax volgens de chef voetbal van De Telegraaf niet onbenut moeten laten.

Het blijft echter een gemiste kans voor Ajax, aldus Driessen, dat de club niet heeft geprobeerd om Wim Jonk terug te halen naar Amsterdam. De voormalige topmiddenvelder lijkt momenteel zijn waarde te bewijzen bij het Nederlands elftal, maar zijn expertise had ook zeker van pas kunnen komen bij de club waar hij zijn voetbalcarrière begon.