×
Home Nieuws Livescore

Handanovic onthult moeizame relatie met Onana bij Inter

Handanovic onthult moeizame relatie met Onana bij Inter
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 11:16 uur

In een opmerkelijk afscheidsinterview onthult Samir Handanovic dat hij niet bepaald een klik had met André Onana tijdens hun tijd bij Internazionale. De ervaren doelman, die onlangs op 39-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing na maar liefst elf seizoenen bij I Nerazzurri, blikt terug op zijn relatie met de Kameroense keeper.

Onana maakte in de zomer van 2022 de overstap van Ajax naar Inter, waar Handanovic destijds de eerste keus was onder de lat. Hoewel de Sloveen aanvankelijk zijn positie behield, werd Onana uiteindelijk de eerste doelman vanwege blessures bij Handanovic. In een interview met La Gazzetta dello Sport spreekt Handanovic openhartig over zijn band met Onana.

"Toen hij vertrok, bedankte hij me en zei hij dat zijn jaar bij Inter niet makkelijk voor hem was", vertelt Handanovic. "Die woorden waren mooi, maar ik was niet te spreken over zijn gedrag in de eerste twee maanden dat hij hier was en niet speelde. Ik wil benadrukken dat ik altijd loyaal naar hem ben geweest en hem altijd heb gesteund, zelfs wanneer ik geblesseerd was aan mijn pols, kuit of een gebroken vinger had. Ik zat altijd op de bank, zelfs als ik eigenlijk niet beschikbaar was."

Hoewel Handanovic niet expliciet uitlegt wat hij precies bedoelt met zijn uitspraken, lijkt hij te willen aangeven dat de relatie tussen hem en Onana niet optimaal was. "Onana en ik waren geen vrienden, maar ook geen vijanden", aldus de Sloveense doelman. "Het heeft geen zin om daar verder nog woorden aan vuil te maken. Ik zou nooit tegen de club ingaan vanwege het gevoel dat ik heb voor de club en de fans."

Met deze onthullingen werpt Handanovic een nieuw licht op de relatie tussen hem en Onana tijdens hun gezamenlijke periode bij Internazionale. Het blijft echter de vraag wat er precies is voorgevallen tussen de twee keepers en of dit invloed heeft gehad op hun prestaties op het veld. Voor nu lijkt Handanovic in ieder geval de strijdbijl te willen begraven en zich te willen richten op zijn liefde voor de club en de fans.