×
Home Nieuws Livescore

Wim Jonk assistent-bondscoach Nederlands elftal na vertrek Hulshoff

Wim Jonk assistent-bondscoach Nederlands elftal na vertrek Hulshoff
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 september 2024 12:16 uur

Het Nederlands elftal heeft een nieuwe assistent-bondscoach verwelkomd in de persoon van Wim Jonk. De 57-jarige voormalige trainer van FC Volendam zal de rol overnemen van Sipke Hulshoff, die vertrok naar Liverpool in aanloop naar het EK. Met zijn jarenlange ervaring in het Nederlandse voetbal en zijn expertise als coach, wordt Jonk gezien als een waardevolle toevoeging aan de technische staf van Oranje.

Jonk staat bekend om zijn tactisch inzicht en zijn vermogen om spelers te inspireren en te motiveren. Als oud-profvoetballer en voormalig jeugdtrainer bij Ajax, brengt hij een schat aan kennis en ervaring met zich mee naar het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer is verheugd met de komst van Jonk en is ervan overtuigd dat hij een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling van het team.

De aanstelling van Jonk als assistent-bondscoach markeert een nieuwe fase voor het Nederlands elftal, dat zich momenteel voorbereidt op het EK. Met zijn frisse kijk op het spel en zijn passie voor het coachen, zal Jonk ongetwijfeld een positieve invloed hebben op de prestaties van Oranje. De spelers en staf kijken uit naar de samenwerking met Jonk en zijn vastbesloten om samen te streven naar succes op het internationale toneel.