×
Home Nieuws Livescore

Ajax boekt verlies van 9,8 miljoen euro, zorgen blijven.

Ajax boekt verlies van 9,8 miljoen euro, zorgen blijven.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 september 2024 19:32 uur

Ajax heeft op donderdag de financiële resultaten gepresenteerd, waaruit blijkt dat de club een verlies van 9,8 miljoen euro heeft geleden. Hoewel dit op het eerste gezicht zorgwekkend lijkt, zijn de jaarcijfers volgens experts geen reden tot paniek. Sporteconoom Thomas Peeters en Gerben Everts, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), benadrukken echter dat er wel reden is tot bezorgdheid vanwege de verwachting van opnieuw aanzienlijke rode cijfers voor het lopende seizoen.

De financiële situatie van Ajax heeft de aandacht getrokken van zowel sporteconomen als investeerders, gezien de voorspelling van aanhoudende verliezen. Thomas Peeters benadrukt dat de club maatregelen zal moeten nemen om de financiën op orde te krijgen en te voorkomen dat de rode cijfers blijven opstapelen. Gerben Everts sluit zich hierbij aan en benadrukt het belang van een duurzaam financieel beleid om de toekomst van de club veilig te stellen.

Hoewel de financiële resultaten van Ajax op dit moment niet rooskleurig zijn, blijft de club optimistisch over de toekomst. Met een sterke sportieve prestatie en een groeiende fanbase, gelooft Ajax dat het op de lange termijn financieel gezond kan blijven. De club zal echter wel doortastende maatregelen moeten nemen om de rode cijfers om te buigen en een solide financiële basis te creëren voor de komende jaren.